Juridische ondersteuning bij een arbeidsongeval

Letselschade na een arbeidsongeval

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval en de werkgever heeft de aansprakelijkheid erkend, dan kunt u een schadevergoeding claimen.

Letsel opgelopen bij een arbeidsongeval?

U heeft letselschade opgelopen na een arbeidsongeval. U bent bijvoorbeeld gevallen op uw werk, er is sprake van een ongeluk op de bouw, met een machine, een hefttruck of elk ander voertuig, of u heeft een verkeersongeval gehad tijdens werktijd. Door uw letsel wordt u geconfronteerd met extra kosten en loopt u inkomsten mis. De kans is groot dat uw werkgever voor het bedrijfsongeval aansprakelijk is. Ik kan u helpen met het verhalen van uw schade.

In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk

Bij letselschade, veroorzaakt door een ongeval tijdens uw werkzaamheden, is in de meeste gevallen, tenzij sprake is van opzet, uw werkgever aansprakelijk. Iedere werkgever heeft de zeer strenge plicht (zorgplicht) om veiligheidsmaatregelen te treffen om een bedrijfsongeval zoveel mogelijk te voorkomen. Een werkgever moet dus zorgen voor de veiligheid van de werknemer. Als de aansprakelijkheid door de werkgever wordt erkend, dan komen de gemaakte extra kosten en gemiste inkomsten voor vergoeding in aanmerking.

Wat kunt u allemaal claimen?

Hier vindt u een lijst met de meest voorkomende schadeposten.

  • gemiste inkomsten (loon, overwerk, pensioen, neveninkomsten)
  • kosten voor verlies zelfwerkzaamheid en huishoudelijke hulp
  • verlies zelfwerkzaamheid: persoonlijke verzorging en algemene dagelijkse taken
  • aanpassingen woning of auto (eventueel eigen risico)
  • smartengeld (immateriële schade)
  • buitengerechtelijke kosten

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval en de werkgever heeft de aansprakelijkheid erkend, dan kan u een schadevergoeding claimen. De letselschade na een arbeidsongeval bestaat dus niet alleen uit gemaakte kosten en gemiste inkomsten, maar ook uit smartengeld en de buitengerechtelijke kosten. Dus ook de buitengerechtelijke kosten, de kosten die u maakt voor de juridische bijstand om te komen tot een correcte afwikkeling van uw letselschade, komen voor vergoeding in aanmerking.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik u helpen?