Nieuws

Een verkeersongeval Wat nu?

Na een verkeersongeval komt er veel op u af. Hopelijk bent u niet al te ernstig gewond geraakt en bent u er “met de schrik” vanaf gekomen. Maar u heeft wel schade en wellicht ook enig letsel opgelopen. Als u niet de veroorzaker bent van het ongeval is er vaak een aansprakelijke partij. Maar hoe regelt u nu de afwikkeling van de schade en waar moet u nu allemaal aan denken als u een ongeval overkomt:

 

  1. Zorg dat u het zogenaamde Europese schadeformulier of ook wel genoemd aanrijdingsformulier goed en duidelijk invult. En let op, er is ook een achterzijde. Mocht de wederpartij niet akkoord zijn met de door u ingevulde toedracht dan is het altijd goed om zelf wel een aanrijdingsformulier in te vullen, maak desnoods ook even foto’s van de plaats van het ongeval en van bijvoorbeeld de schade aan uw auto en voertuigen van de andere betrokkenen.
  2. Indien u klachten heeft, meldt u zich dan binnen 24-48 uur na het ongeval bij uw huisarts.
  3. Zorg dat u even kort een overzicht bijhoudt van de gang van zaken na het ongeval .Dit komt de schadeafwikkeling te goede. Schrijf even op wanneer u zich bij de huisarts meldt. Maak eventueel foto’s van het letsel of bijvoorbeeld van een kapotte bril of kleding. Houd bij  welke kosten u maakt (bijvoorbeeld voor medicatie), reiskosten en bewaar bonnetjes.
  4. Zoek juridische hulp om u te laten bijstaan tijdens de afwikkeling van uw letselschadetraject. Er komt immers al genoeg op u af na een ongeluk. U kunt zich dan volledig richtten op uw herstel en u heeft een zorg minder voor wat betreft de financiële afwikkeling. Bellen kan altijd en is vrijblijvend. En mocht u verdere bijstand willen weet dan dat mijn juridische hulp voor u als slachtoffer gratis is. De aansprakelijke verzekeraar dient mijn kosten te vergoeden, los van het schadebedrag wat u uiteindelijk toekomt.    

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

× Hoe kan ik u helpen?